psa yüksekliği ve idrar yaparken sorunlar sorusu

merhabalar, babam 67 yaşında.. psa yüksekliği ve idrar yaparkenki sorunları nedeniyle biyopsi yapıldı.. biyopsi sonucu aşağıdaki gibidir.. mikroskopi: 9,10 nolu örneklerde p63 ile kayıp, Amacr ile overekspresyon izlendi.. patolojik tanı: prostat, tru-cut biyopsileri: 9,10 nolu kadranlar (sol far apeks, sol far bazis) trucut biyopsi: – PROSTATİK ASİNER ADENOKARSİNOM, GLEASON SKOR (3+3), SKOR:6 – ISUP GRADE […]

çekum anterior köken alarak batın sorusu

hocam ultrason sonucunu yazıyorum. çekum anterior köken alarak batın ön duvara bitişik sekılde inguinal kanal duzeyine dogru uzanım gosteren kör sonlanan 5.4 mm çapında apendısk ıle uyumlu bagırsak ansı mevcuttur hastanın erken baslangıclı apendiste yonelık kan tahlılılen yonelık degerlındırılmesı uygun olacaktır… hocam sag bosluk tarafımda kasıgıma dogru ınen bı agrı var Cevap için görsele tıklayın

Kortinal sulkus ve fissürler derinleşmiştir sorusu

Kortinal sulkus ve fissürler derinleşmiştir. Her iki serebral hemisferde subkortikalve derin beyaz cevher lokalizasyonlu dağınık yerleşimli milimetrik boyutlu çok sayıda nonspesifik T2 hiperintensite izlendi. Sağ transvers ve sigmoid sinüste yavaş akıma bağlı olabilecek sinyal dikkati çekmiştir.Klinik gereklilik halinde sinüsven trombozu açısından MR venografi ile değerlendirilmesi önerilir. Sol paryetal lobda post santral girus düzeyinde giral lokalizasyonlu […]

Ayak bileğimde kırık olduğu sorusu

2. 5ay once ayak bilegimde kirik oldugunu soylediler yarim alciya alindi bi ay daha sonra bi aparat verildi bi ayda onu kullandim simdi tekrar gittim dr tomografi cekildi raporda sunlar yaziyo( fibula distalde kortikal duzensizlikler izlenmistir(fraktür) Tibia distalinde hafif kortikal duzensizlik mevcuttur(artefakt?fissur?)klinik degerlendirme önerilir bu ne demek hocam Cevap için görsele tıklayın

Lomber spinal kordda sirinks görünüm izlenmiştir Sorusu

Mr Vertebra, Lomber TORAKAL ve LOMBER SPİNAL MRG TETKİKİ: TEKNİK: T1A VE T2A SAGİTTAL, T2A AKSİAL SEKANSLAR ALINDI. Lomber vertebralarda açıklığı sola bakan skolyoz izlendi. Lomber vertebralarda posterior arkus füzyon defektleri izlenmekter. L3, L1 ve T11 vertebralarda segmentasyon anomalileri izlenmiştir. L3-4, L2-3, L1-2 disk mesafeleri daralmıştır. L1-2, L2-3, L3-4 disklerinde dejenerasyona bağlı T2 ağırlıklı serilerde […]

bel ve kalça ağrısı için gitmişti, sorusu

Sayın hocam, eşim sırt, boyun , bel ve kalça ağrısı için gitmişti, kan tahlili sonuçları şöyle cıkmış,ANA( anti nükleer antikor) IFA SONUÇ:(+)zayıf pozitif. Çalışılan titre:1/100. Patern:benekli. D. Substrat hücre: hep – 20-10 ve monkey liver. Eşim altı yedi yıl evvel, prostat ve bay pass ameliyatı oldu, şeker hastalığı mevcut, acaba nedir rahatsızlığı ve. Neler yapmalı […]

Sağ göğüs altında batma sorusu

sağ göğsümün altında saba sizce afra kesesinin olduğu yerde şiddetli bbatma var.bazen göbeğimin 4 parmak üst tarafında oluyosağ göğsümün hemen üst tarafına gelen hizada sırt tarafımda oluyor . birsürü doktora gittim .önce mideden şüphelenip endoskopi yapıldı birsey çıkmadı.sonra safra kesesi taşından şüphelendiler emarlar filmler çekildi birsey yok diyorlar.en son ramazanda araştırma hastanesine gittim röntgen çekildi […]

22 hazıranda adet gormem gerekıyordu sorusu

merhaba benım 22 hazıranda adet gormem gerekıyodu fakat bugun 13 gun oldu olmadım gebe kalmak cok ıstıyorum ve 5 gunkuk gecıkmede test yaptırdım negetıf cıktj doktor 1 haftaya olmazsam gelmemek test yaptırmadım soyledı acaba gec dollenme olma olasılıgj var mı sonuclar degısrbılır mı Cevap için görsele tıklayın

kaşıntı ve döküntüler yaşayarak sorusu

Merhaba, kaşıntı ve döküntüler yaşayarak gittiğim kadın doğum uzmanı muayenesinden sonra gyno canesten ovül ve krem verdi. kullandiktan sonraki gün adet oldum ve normal şartlarda 5 gün süren adetimin 8.gunu olmasına rağmen devam ediyor. Diğer şikayetlerim tamamen geçti ama uzun süren adet kullanilan fitilden mi kaynakli yoksa başka bir sorun mu bunu merak ediyorum. Cevap […]

free T4 düşük çıkmış görünüyor SORUSU

İyi akşamlar ben 25 hafta 5 günlük hamileyim. Doktorum troidlerime bakmak için tahlil verdi. Tsh normal aralığı 0,27-4,2 Free T4 normal aralığı 0,89-1,76 görünüyorken benim sonuçlarım TSH 1,50 FREE T4 0,789 Çıkmış. Bu duruma göre free T4 düşük çıkmış görünüyor. İnternette baktığım kadarıyla düşük olması bebekte zeka geriliği de dahil olmak üzere birçok soruna neden […]