Adetin 3.günü yapılan hormon testlerin normal değerleri

KADINLARDA HORMON SEVİYELERİ
Hormone to Test Hormon Testi Time to Test Test Zamanı Normal Values Normal Değer Değerler ne ifade ediyor
Follicle Stimulating Hormon (FSH) Adetin 3. günü 3-20 mIU/ml FSH değeri sık sık yumurtalık rezervinin bir ölçüsü olarak değerlendirilir.Genel olarak FSH değeri 6’ nın altında ise mükemmel , 6-9 arası ise çok iyi , 9-10 ise oldukça iyi, 10-13 ise rezervde azalma var,13 üzeri ise uyarılma çok zor demektir.LH:FSH oranı ,PCOS (Polikistik over sendromu) için bir tanı değeri olarak kullanılabilir. Ve bu oran genellikle 1:1 oranındadır , ama eğer LH büyük ise olası bir PCOS göstergesinden söz edilebilir.
Estradiol (E2) Adetin 3. günü 25-75 pg/ml Küçük değerler uyarılmaya daha meyilli olunduğunu gösterir. Adetin 3. gün E2 değerinin çok yüksek çıkması , fonksiyonel bir kist veya yine yumurta rezervinin azalması göstergesiolabilir.
Estradiol (E2) Uyarılmanın 4-5 Günü 100+ pg/ml or 2×3. gün Uyarılma sırasında E2 değerlerinin kaç tane folikül oluşuğuna ve onların büyüklüklerine bağlı olarak geniş bir dağılım gösterdiklerinden , E2 degerlerini gösteren bir tablo yoktur. Çoğu doktor E2 lerin pozitif yönde artmaları gerektiğini düşünürlerken , kimileride ya uyarılmanın 4 .günü den sonra 100 pg/ml veya adetin 3. gün değerini iki katlayarak çoğaldığını formüle ederek kullanırlar.
Estradiol (E2) HCG Günü 200+ pg/ml Olgunlaşmış (18 mm) folikül başına E2 seviyesi 200-600 arasında bir değer olmalıdır. Bu değerler kimi aşırı şişman hanımlarda bazen daha düşük olabilir.
Luteinizing Hormone (LH) Adetin 3. günü < 7 mIU/ml Normal bir LD değeri aynı FSH değerine benzer. LH değeri FSH değerinden büyükse PCOS den söz edilebilir.
Luteinizing Hormone (LH) HCG Günü > 20 mIU/ml 48 saat içinde çatlamanın olacağına dair işarettir.
Prolactin Adetin 3. günü < 24 pg/ml Prolaktin seviyesindeki artış yumurtlamadaki düzensizliğe yol açabilir. MRI gibi testlerinde yapılması gerekebilir. Bazı PCOS hastası kadınlar yüksek prolaktin değerine sahiptirler.
Progesteron (P4) Adetin 3. günü < 1.5 ng/ml Sık sık foliküler dönem seviyesi diye bilinir. Sınırdan büyük değer , düşük gebelik oranını işaret edebilir.

Aranan Kelimeler:

Doktor Deva

Sorunuz varsa aşağıda ki linke tıklayın Deva

Doktora Soru Sormak için Tıklayın

37 thoughts on “Adetin 3.günü yapılan hormon testlerin normal değerleri

  1. Demir

    Fsh folikuler faz referans deger 3.5-12.5
    Adetimin ucuncu gunu benim 8.49
    E2 referans degero folikuler faz 12.5-233
    Benim degerim 16.1
    Fsh im normal degerler de mi yasim 34 bu arada

  2. Demir

    Şimdiden tesekkur ederim bu arada

  3. tuğba

    tsh hormonu 1.363
    fsh hormonu 9.11
    lh hormonu 6.51
    e2 hormonu 31.49
    prolaktin 10.87 çıktı normal mi hamile kalmak istiyorum fakat kalamıyorum

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>