Sağlık Ekibi Hastalık Bilgileri

Sponsorlu Bağlantılar

Tüm Testlerin Normal Değer Aralıkları

Laboratuvarlarda çalışılan tüm testlerin en düşük ve en yüksek değerleri başta olmak üzere normal değer aralıklarıda aşağıdaki tabloda ayrıntılı olarak verilmişitir. Bu tablo genel olarak bir belirtme özelliği taşıdığından tüm hastanelerde ki cihazlar için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. O yüzden değerlendirme yapılırken kendi kanlarınızın çalışıldığı cihazlarla ufakta olsa bir karşılaştırma yapılması gerekir. Büyük oranda aynı özelliklere sahip olacağını bilsekte yine de her cihaz farklı bir normal aralık verebilir. Bu testleri değerlendirirken aç karnına vermeye özen gösterin. Laboratuvarda genelde sabah kan vermeye çalışın ve kan vermeden en az 8 saat aç olmanız gerektiğini unutmayın.

Kayıt Tarihi Kodu Adı Sonuç Birim Normal Değer Kabul Tarihi Cih.Gön. Tarihi
15.02.2010 08:14:00 B101 Glukoz (Açlık) mg/dl 80.00 – 115.00
15.02.2010 08:14:00 B2 UREA (Üre N) mg/dl 7.00 – 26.00
15.02.2010 08:14:00 B3 Kreatinin mg/dl 0.30 – 1.40
15.02.2010 08:14:00 B9 Trigliserid mg/dl 0 – 150
15.02.2010 08:14:00 B11 Total Kolesterol mg/dl 0 – 200
15.02.2010 08:14:00 B12 HDL-Kolesterol mg/dl 0 – 60
15.02.2010 08:14:00 B13 LDL-Kolesterol mg/dl 0.00 – 130.00
15.02.2010 08:14:00 B13-2 Mg mEq/L 1.2 – 2.1
15.02.2010 08:14:00 B14 AST U/L 5 – 34
15.02.2010 08:14:00 B15 ALT U/L 0 – 55
15.02.2010 08:14:00 B16 Alkalen Fosfataz IU/L 40 – 150
15.02.2010 08:14:00 B17 Total Bilirubin mg/dl 0.2 – 1.2
15.02.2010 08:14:00 B18 Direk Bilirubin mg/dl 0 – 0.5
15.02.2010 08:14:00 B1701 İndirek Bilirubin mg/dl 0.20 – 0.80
15.02.2010 08:14:00 B19 Albumin mg/dl 2.8 – 4.8
15.02.2010 08:14:00 B20 Amilaz U/L 25 – 125
15.02.2010 08:14:00 M1 ASO IU/ml 0.00 – 200.00
15.02.2010 08:14:00 M2 CRP mg/L 0.00 – 8.20
15.02.2010 08:14:00 M3 RF IU/ml 0 – 30
15.02.2010 08:14:00 B25 Ürik Asit mg/dl 2.6 – 6.0
15.02.2010 08:14:00 B30-1 %Hemoglobin A1 C g/dl 3.90 – 6.10
15.02.2010 08:14:00 B30-2 Hemoglobin g/dl
15.02.2010 08:14:00 B30-3 HbA1c g/dl
15.02.2010 08:14:00 B31 Sodyum (Kan) mEq/L 136 – 145
15.02.2010 08:14:00 B32 Potasyum (Kan) mEq/L 3.4 – 4.4
15.02.2010 08:14:00 B33 Klor (Kan) mEq/L 98 – 107
15.02.2010 08:14:00 B34 Kalsiyum (Kan) mg/dl 8.9 – 10
15.02.2010 08:14:00 B36-1 Laktat Dehidrogenaz U/L 125 – 243
15.02.2010 08:14:00 B36 Fosfor (Kan) mg/dl 2.3 – 4.7
15.02.2010 08:14:00 B40 Total Protein gr/dl 5.10 – 7.50
15.02.2010 08:14:00 B50 Gama Glutamil Transferaz U/L 9.00 – 36.00
15.02.2010 08:14:00 M8 Hbs Ag S/CO NEGATİF
15.02.2010 08:14:00 M10 Anti HBs
15.02.2010 08:14:00 K13 Anti HIV NEGATİF
15.02.2010 08:14:00 K12 Anti HCV NEGATİF
15.02.2010 08:14:00 E4 VDRL NEGATİF
15.02.2010 08:14:00 B41 TSH uIU/ml 0.35 – 4.94
15.02.2010 08:14:00 B37 Serbest T3 pgr/mL 1.71 – 3.72
15.02.2010 08:14:00 B38 Serbest T4 ng/dL 0.70 – 1.48
15.02.2010 08:14:00 B43 Prolaktin ng/ml 5.18 – 26.53
15.02.2010 08:14:00 B44 FSH mIU/ml 1.37 – 13.58
15.02.2010 08:14:00 B63 Testosteron ng/mL 0.09 – 1.30
15.02.2010 08:14:00 B45 LH mIU/ml 2.75 – 8.75
15.02.2010 08:14:00 B47 Progesteron ng/ml 0.1 – 0.2
15.02.2010 08:14:00 B48 Estradiol (E2) pg/ml 11 – 54
15.02.2010 08:14:00 B49 Beta-HCG mIU/ml 0.00 – 12.00
15.02.2010 08:14:00 B52 İnsülin……….(0 dk.) uIU/ml 2.60 – 25.00
15.02.2010 08:14:00 B53 PSA ng/ml 0.00 – 0.00
15.02.2010 08:14:00 H101 Lökosit K/mm3 4.50 – 11.00
15.02.2010 08:14:00 H102 LYM K/mm3 0.6 – 4.1
15.02.2010 08:14:00 H103 MID K/mm3 0.1 – 0.7
15.02.2010 08:14:00 H104 GRAN K/mm3 2.00 – 9.2
15.02.2010 08:14:00 H105 Eritrosit M/mm3 4.00 – 5.20
15.02.2010 08:14:00 H106 Hemoglobin g/dL 13.00 – 17.00
15.02.2010 08:14:00 H107 Hematokrit % 36.00 – 46.00
15.02.2010 08:14:00 H108 MCV fL 80.00 – 95.00
15.02.2010 08:14:00 H109 MCH pg 27.00 – 31.00
15.02.2010 08:14:00 H110 MCHC g/dL 32.00 – 36.00
15.02.2010 08:14:00 H111 RDW % 12.20 – 15.20
15.02.2010 08:14:00 H112 Trombosit K/mm3 130 – 400
15.02.2010 08:14:00 H113 MPV fL 7.20 – 11.10
15.02.2010 08:14:00 H114 PCT % 0.10 – 0.41
15.02.2010 08:14:00 H115 PDW (GSD) 0.00 – 25.00
15.02.2010 08:14:00 H116 LYM% % 4.1 – 58.5
15.02.2010 08:14:00 H117 MID% % 1.8 – 24.00
15.02.2010 08:14:00 H118 GRAN% % 7.8 – 65.0
15.02.2010 08:14:00 H119 MONO %
15.02.2010 08:14:00 H120 MONO% %
15.02.2010 08:14:00 H121 EOS% %
15.02.2010 08:14:00 H122 EOS %
15.02.2010 08:14:00 H123 BASO %
15.02.2010 08:14:00 H124 BASO% %
15.02.2010 08:14:00 H125 NEU% %
15.02.2010 08:14:00 H126 NEU %

Aranan Kelimeler:

Soru Sormak için Resme Tıklayın
Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tüm Testlerin Normal Değer Aralıkları Hakkında Yapılan Yorumları

  1. dundar diyor ki:

    7 aylık bebek için kan değerleri mcv 61 normalmi sizce akdeniz aanamisi olaasılığı nedir

  2. merve diyor ki:

    tsh değerm 9.411 ne yapmalıtım t3 t4 normal

  3. Gulay diyor ki:

    Merhaba hamileliğinin 6. Haftasında
    hipotiriot Hastası oldugumu öğrendim
    tsh oranim 9.2 çıktı ardından 50mg lik bir hap
    Verdi doktorum ve 5gun sonra tekrar tahlil oldum
    Bu defa 3.2 oldu bebeğimde zeka geriliği
    Olur mü cok korkuyorum lütfen yardım edin

  4. kadir diyor ki:

    hocam benim iki aylık bir kızım var ve alt(92) ve ast(112) degeleri yüksek ve yükselişte bu durumda ne yapmalıyım.yalova da yaşıyorum ve doktor yorum yapamadı bizi üniversite hastanesine gönderdi.biz de randevu aldık ama daha çok var ne yapmam gerekiyor

  5. CEREN diyor ki:

    tsh 4 fsh 8 estiriol 49 değerleri GEBELİK İÇN NORMAL Mİ

  6. Mesut diyor ki:

    merhaba hocam oglum 4 yaşıda merdivende düştü hastaneye götürdük hiç birşeyi yok ama kan testinde
    WBC 10^3/mm19,15
    HGB g/dL13,5
    MCV fl 77,3
    PLT 10^3mm679
    çıktı ama çocugumun hiç bi rahatsızlıgı öksürügü ateşi halsizliği yok aksine çok iyi koşuyor oynuyor hep neşeli yemeyi yiyiyor hocam bunun sebebi ne olabilir

  7. ece diyor ki:

    hocam benim hormon testimde dheas 480 lerde çıktı.normalden yüksek dediler.bazı doktorlar önemsemezken bazıları endokrinolojiye yönlendirdi beni.ne yapacagımı şaşırdım.böbreklerimden ultrason çekildi bişe çıkmadı.ur falan olabilir dediler ama benım ekstra bır şikayetim de yok.bana yardımcı olursanız sevınırım.şimdiden teşekkürler

  8. sultan diyor ki:

    hıcam benim 16 aylık ogluma kan tahllili yapıldı doktor kansızlık dedi ve akdeniz anemisinden şüpelendi sonuçlar söyle HCT29 MCV 65.6 HGB9.8 KAN İLAÇI YAZDI LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ KARARSIZ KALDIM AKDENİZ ANEMİSİ OLABİLİRMİ İLACI KULLANALIMMI

Yorum Yaz

Sağlık Bilgileri Sağlık Bilgileri