Tüm sorunlarınız için tek Adres Deva

Anasayfa > epitel nedir Hastalığı ve Tedavisi

epitel nedir

Soru :

merhaba benim ablamın karnında bir ağrı vardı ultrason çektirdi kan tahlili sonucundada 2-3 lökosit,5-5 görüldü diye yazmışlar
epitel nedemek bu konuda yardımcı olurmusnuz.

Aranan Kelimeler:

Etiketler: ,

13 Ağustos 2010

Benzer yazılara bakmanızı öneririm

Bir Önceki Yazı

«

Bir Sonraki Yazı

»
Soru Sormak için Resme Tıklayın

“epitel nedir” için 19 Yorum

  1. çalıkuşu diyor ki:

    BIL=NEG
    UBG=NEG
    KET=NEG
    ASC=NEG
    GLU=NORM
    PRO=NEG
    RBC=NEG
    LEU=NEG
    PH=6SG.=1,020
    RBC=0,45
    CRY=0,45
    CAOXM=0,00
    WBC=2,10
    CAOXD=0,00
    HYA=0,00
    NEC=0,30
    EPI=22,20
    YEA(MANTAR)=0,30
    BAC=44,25
    MUC=61,20

    DEĞERLENDİRİR MİSİNİZ LÜTFEN MERAK EDİYORUM BUNLAR NE ANLAMA GELİYOR

  2. fatma diyor ki:

    slm, şuan 25 haftalık gebeyim. yaklaşık dört hafta önce doktorum rahim ağzında açılma olduğunu söyledi ve 4 değişik ilaç ve 10 gün rapor verdi. tekrar kontrole gittiğimde başka bir doktora muayene olduğumda rahim ağzındaki incelme, idrarda enfeksyon ve vaj**l mantar olduğunu soyledi. iki tür fitil, elucef, megvital ve demir hapı yazdı. suya benzer akıntı şikayetiyle tektar gittiğimde vaj**l kültür aldı tahlil sonucunda üreme olmadı; boyasız direkt inceleme 2-3 lokosit, 4-5 epitel görüldü yazıyor. hala vaj**l tablet kullanıyorum, özellikle geceleri suya benzer akıntım oluyor. bebeğimin zarar görmesinden çok korkuyorum. tahlil sonuçları ve tedavi yöntemiyle ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim.

  3. inci diyor ki:

    ilginize çok teşekkür ederim tavsiyenizi bekliyorum tekrar bi uzmana gitmeme gerek varmı yoksa bol su ve antibiyotik kullanmam yeterlimi

  4. inci diyor ki:

    wbc lök degerim 1056,00 çıktı RBC erti degerimde 25 çıktı böbrek epiteli 3 EC epitel 25 çıktı yaşım 41 bu degerlerle alakalı bi bilgi edinmem mümkünmü teşekkürler

  5. selma diyor ki:

    tahlili dün yani 2 nisanda yaptırdım

  6. selma diyor ki:

    idrar tahlili sonuçlarım.
    BIL- neg
    UBG- NORM
    KET- NEG
    ASKORTİK ASİT- NEG
    GLU -NORM
    (RBC)ERİTROSİT-STRİP-10MG/DL
    PH 5
    NIT -neg
    LEU -neg
    SG 1.015
    (RBC) Erti 4
    (WBC) LÖK. 5
    (X’TAL) Kristal 0
    TRİBLEFOSFAT 1
    ÜRİK ASİT İDRAR 0
    AMORF ÜRAT 0
    SİSTİN KRİSTALİ 0
    HYALEN SİLENDER 1
    BÖBREK EPİTELİ 4
    (EC)EPİTEL 21
    MAYA 0
    AYRICA PLT 71 (150-440) ÇIKTI.AÇIKLAMA YAPARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM

  7. sinem diyor ki:

    Merhaba,kasiklarim ve böbrek ağrisi icin doktora gittim tahlil sonucunda her sahada Az bakteri , 10-12 lökosit ve 5-6 epitel göründü yaziyor bana açıklamasını yapabilirmisiniz ?
    Şimdiden tskederim….

  8. sanan diyor ki:

    yapılan idrar tahlilimde eritrosit 9 lökosit 4 epitel ise 32 çıkmış.bu değerller normalmidir değilse nedeni nedir

  9. pelin diyor ki:

    şey ben evi karıştırırken bişey buldum size onu sormak istiyorum.çekirke çocuk hastanesinde benim üzerimde yapılan tetkik listesi buldum.bunda 12-13 lökosit.4-5 epitel göründü yazıyor.ben biraz endişelendim.acaba bu lökosit ve epitel kötü birşeymidir? bu arada ben 10 yaşındayım.bana daha açıkbir şekilde anlayacağım bir dilde anlatırsanız sevinirim.

  10. Saliha diyor ki:

    Ya ben sorumun cvbını hala alamadım.

  11. Saliha diyor ki:

    Iyı geceler oncelıkle2-3gun once cok sıddetlı karın agrısı,basagrısı,mıde bulantısı,kusma sıkayetıyle basvurdum,kan tahlılı ve ıdrar tetkıkı yapıldı.test sonucları kotumu ıyımı?ıdrar tetkıklerınde dansite test sonucu 1.010 beklenen deger 1.005-1.035.ph:6 degerı:4.4-7.4.bobrek epıtelı:0.9 bakterı 1.2 lökosıt(wbc)3.3dıgerlerı normal cıktı.bıokımya test sonucu 2.3 beklenen degerı <3cıktı.epıtelın dusuk olması kotumu epıtel nedır.doktor 4tane ılac verdı.1gundur kullanıyom ama karnımdakı sıddetlı agrı ve basagrısı hala ndn gecmedı acaba.mıde bulantısı ve kusması durdu sadece.buyuk abdestımde gelmedı daha.yemekler karnımda bırıkıyo.yemekte yıyemıyorum artık.sındırımı olmuyo.napabılırım?

    • Deva diyor ki:

      sevgili saliha azda olsa idrar yoku enfeksiyonu olabilir o yüzden verilen ilaçları düzenli şekilde kullanın

  12. Doktor Deva diyor ki:

    Epitel terimi Yunanca epi (üstte, üzerinde) ve theleos (örtü) sözcüklerinden oluşmuştur. Epitel dokuyu oluşturan hücrelere epitel hücreleri denir. Epitel hücreleri, gelişmekte olan embriyonunektoderm, endoderm ve mezodermden köken alır. üç germinatif tabakası olan

    Epitel hücrelerinin şekil ve boyutları çeşitlidir. Yüksek prizmatikten kübik epitele ve alçak yassı epitele değişirken bütün ara formları da değişir. Hücre çekirdeklerinin şekli, kabaca hücre şekline uyar. Kübik hücreler yuvarlak çekirdeklere, yassı hücreler düzleşmiş eliptik çekirdeklere sahiptirler. Çekirdeğin uzun ekseni daima hücrenin esas eksenine paraleldir.

     

     

     

     

     

    Epitel doku, organizmada yaygın bir dağılış gösterir. Vücudun tüm yüzeylerinin içini ve dışını döşer, salgı bezlerinin büyük çoğunluğunu oluşturur.

     

     

    Ektoderm ve endoderm, epitel özelliktedir ve vücudun epitel kökenli organlarının çoğu da bu tabakadan köken alır. Örneğin, vücudun her tarafını örten derinin epidermisi ve kornea epiteli ektodermden gelişir. Epitelin içeri çöküp (invaginasyon) çoğalmasıyla (proliferasyon) derinin bez yapıları (terbezi, yağbezi, sütbezi) oluşur. Sindirim kanalı, karaciğer, pankreas, midebağırsak bezleri, embriyoda invaginasyon, proliferasyon ve ilkin bağırsak örtüsünün epitel çıkıntılarının özelleşmesiyle oluşur. Erginlerdeki her bir ekzokrin bez bir iç boşluk veya dış yüzeyle, embriyonik yaşam sırasında oluştuğu dış ve iç yüzey tabakanın epiteline açılan kanallar yoluyla ilişki kurar. Endokrin bezler ise, köken aldıkları yüzey epiteli ile ilişkilerini çoğu zaman kaybederler. Mezodermden köken alan epitelden oluşmuş organlar; böbrek, erkek ve dişi üreme kanallarının örtüsüdür. Periton, pleura, perikart boşluklarının örtüsü, kan ve lenfendotel(yum), seröz boşlukların (periton, pleura, perikart) örtülerine ise; mezotel(yum) denir.

Sizde bu konu ile ilgili yorum yapabilir Soru Sorabilirsiniz

Yorum yaparken veya Soru Sorarken !
Düzgün bir Türkçe kullanınız!
Argo ve küfürlü kelimeler kullanmayınız!
İnsanları rencide edici ithamlarda lütfen bulunmayınız!
Saçma isim ve yanlış mail adresli sorular cevaplanmaz


Sağlık Ekibi Sağlık Kategorileri

  • Ağız ve Diş
  • Akciğer Hastalıkları
  • Bağırsak ve Anüs
  • Beslenme Hastalıkları
  • Beyin ve Sinir
  • Böbrek ve İdrar Yolları
  • Bulaşıcı Hastalıklar
  • Cilt Hastalıkları
  • Cinsel Hastalıklar
  • Çocuk Hastalıkları
  • Diğer Hastalıklar
  • Diyet
  • Doktora Sor
  • Eklem Hastalıkları
  • English Health
  • Erkek Hastalıkları
  • Estetik
  • Genetik
  • Göz Hastalıkları
  • Hastalıklar
  • Hormon Hastalıkları
  • İlk Yardım
  • Kadın ve Doğum
  • Kalp ve Damar
  • Kan Hastalıkları
  • Karaciğer Hastalıkları
  • Kas Hastalıkları
  • Kategorilenmemiş
  • Kemik Hastalıkları
  • Kulak Burun Boğaz
  • Laborant
  • Laboratuvar Günlüğü
  • Mide Hastalıkları
  • Ruh Hastalıkları
  • Sağlık Haber
  • Sağlık Sözlüğü
  • Sağlıkta Pratik Bilgiler
  • Şifalı Bilgiler Kitabı
  • Solunum Hastalıkları
  • Doktor Deva