Tüm sorunlarınız için tek Adres Deva

Anasayfa > Ferritin eksikliği Hastalığı ve Tedavisi

Ferritin eksikliği

Soru :

Merhaba,ben 8 ay önce anemi tedavisi gördüm, düzeyi 8 den 54,4e çıktı o tahlilde (13-150 değerleri baz alınmıştı)oktorum 1,5ltde fazlalığın var uzun seneler korkma artık dedi,bu hafta tekrar tahlil yaptırdım,fe oranı 66, ise 9,8(^30-300değerleri baz alınmıştı)diğer değerler normal,yaşım 50,adet dönemim biraz sık ,bu arada hemoroid kanamam oldu 15 gün kadar,bunlar ferritinin bukadar düşmesine neden olabilirmi,bu nhastalığın riskleri nedir ne yapmalıyım,teşekkür ederim.

Aranan Kelimeler:

Etiketler: ,

05 Şubat 2010

Bir Önceki Yazı

«

Bir Sonraki Yazı

»
Soru Sormak için Resme Tıklayın

“Ferritin eksikliği” için 16 Yorum

  1. selmaa diyor ki:

    merhaba 27 yaşındayım; kan tahlili yaptırdığımda hgb değerim 10.5 çıktı. fe rritin değerim değerim 4 çıktı.fe ( demir) 27.6 çıktı. yaklaşık 20 günden beri komfer isimli kan ilacını kullanmaktayım.fakat tahlillerim hala düşük. ne yapmam konusunda yardımcı olabilir misiniz. değerler korkulacak kadar kötümü

  2. mehtap diyor ki:

    mrb.bulundugum hastanede demir demir baglama bakılmıyor.ama hemoglobin şuan 12 ama ferritinim 2.2 normal bir aralıktamı?tedevi olarak venofer mi kullanmalıyım yoksa demir haplarımı.tedavim ne olmalı.tşk

  3. ayse adem diyor ki:

    Merhaba,ben 46 yaşındayım ve yıllardır dr tabirin ce depolaeım boşalıyor,feritin değerim 4 şuan ve araştırma yapıldı nedeni anlaşılmadı sürekli ilaç içmekten bıktım.İleri yıllarda bu sorun farklı sonuçlar doğurabilir mi merak ediyorum.

    Teşekkürler

  4. turkan diyor ki:

    yeni tahlil yaptırdım,,ferritin 3,1 ,,folik asit 4,6 çıktı,,,adet döneminde kanamam çok oluyor,,doktorum ferro sanol duedenol ilaç verdi,,neyapmam lazım

  5. demet diyor ki:

    mrb cuma günü kan tahlili verdim ferritin değerim 1 çıktı b 12 vitaminim 124 demirim yok saçlarım dökülüyor . cildiyeye gitmiştim dahileye gönderdi üstüne bide dalga geçti doktora sor durumum vahim mi diye dedi değerlerim genelde düşük burdaki doktorlara güvenmiyorum . ne gibi bir tedavi olabilir sizce ne yapmam gerekiyor.?

  6. ayse diyor ki:

    Merhaba küçük yaştan beri kansızlığım var ve hala geçmedi.Sürekli demir hapı kullandım ama hala demir eksiklğimvar. 1 hafta önce hemoglobib:9.4 demir :20 çıktı. Bir hafta geçtikten sonra şuanki kandeğerleri hemoglobin:11.1 ferritin:5.5çıktı bu büyük bir sorun mudur. Çok fazla halsizlik ve unutkanlık,sinirlilik,baş dönmesi yapıyor.Doktora gittim diğer sonuçları bekliyorum.Talasemi olabilir dediler.Umarım birşey çıkmaz .

  7. ayşe diyor ki:

    feritin değerim 4 geldi korkulacak birşey varmıdır.

  8. aynur diyor ki:

    merhabalar benim feritinim 4damar yolu ile tedavi oldum ama şikayetim geçmedi akdeniz anemisine çevirirmi bu arada kansızlıkda var tşk

  9. hatice diyor ki:

    merhaba 2 gün önce yaptırdığım ferritin testi sonucu 27.2 çıktı.elimdeki test kağında referans aralığı 10-160 görünüyor buna göre benim sonuçlarım çok normal gelmedi bana sizcede düşük mü acaba? ayrıca çok fazla üşüyen eli ayağı hiç ısınmayan 36 yaşında bir bayanım adet düzensizliğim yok her ay normal günde adetimi görüyorum fakat 2 gün gibi kısa bir sürede bitiyor .Lütfen değerlendirirmisiniz.Teşekkür ediyor saygılar sunuyorum..

  10. ayfer diyor ki:

    merhaba, babam 53yaşında geçen hafta yapılan kan tahlilinde ferritin düzeyi 13,1 olarak çıktı herhangi bir kanaması veya prostat şikayetinin olmadığını söyledi ilk aklınıza gelen nedir ? ne yapmamızı önerirsiniz. teşekkür ederim

  11. güliz diyor ki:

    Yeni tahlil yaptırdım ferritin seviyesi 4 çıktı.Doktorum midemdeki gastritin buna sebep olduğunu söyledi.Demir ilacı verdi doktorum yanlız beni ilaçlar hasta ettiği için bırakmak zorunda kaldım.Şimdi sanırım iğne vericek.Acaba bu seviye yüklesir mi?Ne kadar zamanlık bir tevadi gerekir?Aynı zamanda b vit seviyeside 200 çıktı.Hafızam zayıfladı.Bunun için ne yapmalıyım?

  12. Doktor Deva diyor ki:

    Sevgili özge buradan ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz

  13. özge gültekin diyor ki:

    merhaba ben 29 yaşındayım 2 gün önce kan tahlili verdim ferritinim 0 çıktı demir ise 8 hgb 6.2 çıktı 3 kutu iğne tedavisi başladılar ferritin neden sıfırlanmış olabilir çok korkuyorum

  14. Doktor Deva diyor ki:

    Hemoroid kanamları bazen aşırı derecede olursa bu tür eksilmelere neden olabilir. Ayrıca bu değerlerin ölçüldüğü cihazlar aynı kurumamı ait yani iki testide aynı hastanedemi yaptırdınız bunlarda bir etken olabilir. Ferritin eksikliği konusunda aşağıdaki linkten ayrıntılara ulaşabilirsiniz

    Ferritin (Demir) Eksikliği tanı ve tedavisi

Sizde bu konu ile ilgili yorum yapabilir Soru Sorabilirsiniz

Yorum yaparken veya Soru Sorarken !
Düzgün bir Türkçe kullanınız!
Argo ve küfürlü kelimeler kullanmayınız!
İnsanları rencide edici ithamlarda lütfen bulunmayınız!
Saçma isim ve yanlış mail adresli sorular cevaplanmaz


Sağlık Ekibi Sağlık Kategorileri

  • Ağız ve Diş
  • Akciğer Hastalıkları
  • Bağırsak ve Anüs
  • Beslenme Hastalıkları
  • Beyin ve Sinir
  • Böbrek ve İdrar Yolları
  • Bulaşıcı Hastalıklar
  • Cilt Hastalıkları
  • Cinsel Hastalıklar
  • Çocuk Hastalıkları
  • Diğer Hastalıklar
  • Diyet
  • Doktora Sor
  • Eklem Hastalıkları
  • English Health
  • Erkek Hastalıkları
  • Estetik
  • Genetik
  • Göz Hastalıkları
  • Hastalıklar
  • Hormon Hastalıkları
  • İlk Yardım
  • Kadın ve Doğum
  • Kalp ve Damar
  • Kan Hastalıkları
  • Karaciğer Hastalıkları
  • Kas Hastalıkları
  • Kategorilenmemiş
  • Kemik Hastalıkları
  • Kulak Burun Boğaz
  • Laborant
  • Laboratuvar Günlüğü
  • Mide Hastalıkları
  • Ruh Hastalıkları
  • Sağlık Haber
  • Sağlık Sözlüğü
  • Sağlıkta Pratik Bilgiler
  • Şifalı Bilgiler Kitabı
  • Solunum Hastalıkları
  • Doktor Deva