Tüm sorunlarınız için tek Adres Deva
Anasayfa > gebelikte TSH yüksekliği Hastalığı ve Tedavisi

Bir Önceki Yazı

«

Bir Sonraki Yazı

           »

gebelikte TSH yüksekliği

Soru :

slm.ben 6 haftalık gebeyim.TSH değerim 6,37 T3 ve T4 normal,2.kez ölçümde TSH 4,88 T3 ve T4 normal.bu durumda ilaç başlanırmı?başlanırsa bebeğe bir zararı olurmu?teşekkürler…

Cevap

TSH (Tiroit Slimülon Hormon) ; tiroidin ici salgı etkinliğini uyaran ve ön lipofizin bazafil hücrelerinden salgılanan glikoprotein yapısında olan bir hormondur.

Bu uyarı sonucunda kana tiroksin ve triiyodotironin hormonları salgılanır.
Tiroit hormonları
1-glukoz emilimi, glikoneogenez, insülin sekrezyonu gibi melabolizmaları arttırarak karbohidrat metabolizmasını arttırmaktadır.
2- Ayrıca normal büyüme ve gelişme için gereklidir.

Normal Değeri : 0,25-5 mlu/ml dır.

TSH’ın Arttığı Durumlar ise :

1- Hipotiroidi
2- Basit yaygın guatr’dır.

eğer herhangi bir rahatsızlığınız varsa bizzat şahsen bir endokrinoloji uzmanına muayene olarak gereken tedaviyi görmenizi öneririm.

Aranan Kelimeler:

Etiketler:

17 Nisan 2011

“gebelikte TSH yüksekliği” için 2 Yorum

  1. MAHMUT diyor ki:

    hocam mrb eşim haşimato hastası 50 mg eutrox kullanıyor ve kan değerlerini normalde tutyorduk ama şimdi eşim hamile,hamileliğinin 5.haftasında 3,21 ken 6. haftasında 5,68 e yükselmiş ben doğunun bir ilçesinde memur olduğum için herzaman yola çıkamıyorum ve il merkezinde 1 tane endokrin dr.vardı oda yıllık izne çıkmış dahiliyeye gittik dahiliye dr ilacı hafta 5 gün da 100 mg 2 gün 50 mg olarak ilacı çıkardı acaba bu arada anne karnındaki bebeğe bişey olmuşmudur çok endişeleniyoruz bizi bu konuda bilgilendirirseniz çok seviniriz

  2. aişe diyor ki:

    merhaba ben 20 hafta 3 günlük gebeyim . son iki haftadır tsh hormonum 6.45
    diğer t3 ve t4 hormonlarım ise normal sınırlar içinde. ikili test ve üçlütest lerim temiz çıktı. bebğin gelişimi normal.eutrox 200 mg kullanıyorum
    . kontrollerimi aksatmıyorum.ilacımnıda aksatmıyorum.neden yyüksek çıktı acaba. enfeksiyon etkiler mi antibiyorik kullanmak istemiyorum bol bol su içiyorum . ne yapabilirim. ha bu arada kan tahilinde wbc 14.6 çıktı. bu tetiklemiş olabilir mi

Sizde bu konu ile ilgili soru sorun veya ek bilgi verin

Sorunuz bu konu ile ilgili değilse buraya tıklayarak yeni bir soru sorun. Soru Sorarken !
Düzgün bir Türkçe kullanınız!
Argo ve küfürlü kelimeler kullanmayınız!
İnsanları rencide edici ithamlarda lütfen bulunmayınız!
Saçma isim ve yanlış mail adresli sorular cevaplanmaz