Tüm sorunlarınız için tek Adres Deva

Anasayfa > Hepatit B ve Hbeag Pozitif Hastalığı ve Tedavisi

Hepatit B ve Hbeag Pozitif

Soru :

Merhabalar hocam ben 23 yaşındayım bayanım 5 yıldır hepatit b taşıyıcısıyım.Bu zamana kadar değerlerim hiç yükselmemişti.Son tahlilde pozitif çıktı.Diğer değerlerim normal.Acaba ben gene taşıyıcı mı oluyorum yoksa kronik hasta mıyım?
En son ki tahlil değerlerim; ALT 11 U/L (0-34),AST 17 U/L( 0-31),ANTİHBE 11.1 POZİTİF,HBEAG 2.08 POZİTİF(0.79-1.2 aralığında),HBVDNA NEGATİF.
Daha önceki tahlillerimde ise ALT 8,AST17,ANTİHBE21 POZİTİF,HBEAG 0.42 NEGATİF,HBVDNA NEGATİF
Sayın hocam bu iki tahlillere göre şuanki durumu öğrenmek istiyorum ve ne kadar da bir bu tahlilleri yaptırmalıyım?Hbeag nin pozitif olmasının sebebi kullandığım ilaç olabilir mi ve geçici olarak mı pozitifleşmiştir hiç bir tedavi kullanmadan negatifleşebilir mi?.Kafam çok karışık.Şimdiden çok teşekkür ediyorum.İyi çalışmalar.

Aranan Kelimeler:

Etiketler: , ,

02 Aralık 2009

Bir Önceki Yazı

«

Bir Sonraki Yazı

»
Soru Sormak için Resme Tıklayın

“Hepatit B ve Hbeag Pozitif” için 6 Yorum

  1. ihsan güneş diyor ki:

    merhaba hocam babam hebatit b hastası yaklaşık 2 yıldır hiç tahlil yaptırmamış en son yapılan ağustos/2010 tahlilleri yorumlar mısnız?

    Babam köyde ikamet ettiğinden bu tahlil sonuçlarına göre tekrardan doktora görünsün mü  yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

    Dosya No
     

    Adı Soyadı
    CEMİL GÜNEŞ
    Doğum Tarihi
    01.03.1949

    İstem No
     
    Cinsiyeti
    E
    Yaşı
    61

    Bölüm Adı
     
    Poliklinik/Klinik
    Poliklinik

    Lab’a Gel.Tar / Saat
    03.09.2010 / 10:15:01
    Sevk Tar.
    03.09.2010
    Sıra
    1

     
    Örnek No : 00001790996

    Biyokimya

    Örnek Tipi : Serum

     

    Test AdıSonuçDurumBirimReferans AralığıAçıklama

     

    GLUKOZ
    100
     
    mg/dL
    70 – 109
     

    URE
    46
    HIGH *
    mg/dL
    10 – 45

    KREATİNİN
    0.74
     
    mg/dL
    0.6 – 1.3
     

    Na
    138
     
    mmol/L
    136 – 145
     

    K
    4.4
     
    mmol/L
    3.5 – 5.1
     

    Cl
    105
     
    mmol/L
    98 – 109
     

    KALSİYUM
    9.2
     
    mg/dL
    8.4 – 10.2
     

    FOSFOR
    3.9
    *
    mg/dL

    TOTAL BİLİRUBİN
    0.5
     
    mg/dL
    0.2 – 1.2
     

    DİREKT BİLiRUBİN
    0.3
    *
    mg/dL
    0 – 0

    İNDİREKT BİLİRUBİN
    0.2
     
    mg/dL
    0.2 – 0.7
     

    AST
    19
     
    U/L
    10 – 40
     

    ALT
    23
     
    U/L
    10 – 35
     

    ALP
    68
     
    U/L
    40 – 150
     

    LDH
    177
    *
    U/L

    T.PROTEİN
    6.8
     
    g/dL
    6.4 – 8.3
     

    ALBUMİN
    4.1
     
    g/dL
    3.5 – 5.0
     

    GLOBULİN
    2.7
     
    mg/dL
    2.6 – 3.7
     

    Nefelometrik Tetkikler – Seroloji

    Örnek Tipi : Serum

     

    Test AdıSonuçDurumBirimReferans AralığıAçıklama

     

    ASO
    143
    *


    CRP
    0.336
    L
    mg/dL
    0 – 0,5
     

    İdrar (Rutin)

    Örnek Tipi : Idrar

     

    Test AdıSonuçDurumBirimReferans AralığıAçıklama

     

    Glukoz
    Negatif
    *

    <50

    Protein
    Negatif
    *

    <30

    Bilirubin
    Negatif
     
     
    Neg
     

    Urobilinojen
    Normal
    *

    <2

    pH
    5.0
     
     
    4 – 6
     

    Dansite
    1.017
     
     
    1,005 – 1,020
     

    Hemoglobin
    Negatif
    *

    <10

    Keton
    Negatif
    *

    <15

    Nitrit
    Negatif
     
     
    Neg
     

    Lokosit Esteraz
    Negatif
    *

    <25

    Renk
    Renksiz
     
     
     
     

    Berraklik
    Berrak
     
     
     
     

    Eritrosit
    1 /HPF
    *

    <3

    Lokosit
    1 /HPF
    *

    <5

    Yassi Epitel
    1 /HPF
    *

    <20

    Hematoloji (Rutin)

    Örnek Tipi : Kan

     

    Test AdıSonuçDurumBirimReferans AralığıAçıklama

     

    WBC
    5.47
     
    K/UL
    4.60 – 10.20
     

    NEU#
    3.39
     
    K/uL
    2.00 – 6.90
     

    LYM#
    1.31
     
    K/uL
    0.600 – 3.400
     

    MONO#
    0.453
     
    K/uL
    0.00 – 0.900
     

    EOS#
    0.283
     
    K/uL
    0.00 – 0.700
     

    BASO#
    0.028
     
    K/uL
    0.00 – 0.200
     

    NEU%
    62.0
     
    %
    37.0 – 80.0
     

    LYM%
    24.0
     
    %
    10.0 – 50.0
     

    MONO%
    8.28
     
    %
    0.00 – 12.0
     

    EOS%
    5.17
     
    %
    0.00 – 7.00
     

    BASO%
    0.511
     
    %
    0.00 – 2.50
     

    RBC
    4.73
     
    M/uL
    4.04 – 6.13
     

    HGB
    13.6
     
    g/dL
    12.2 – 18.1
     

    HCT
    40.2
     
    %
    37.7 – 53.7
     

    MCV
    85.0
     
    fL
    80.0 – 97.0
     

    MCH
    28.8
     
    pg
    27.0 – 31.2
     

    MCHC
    33.9
     
    g/dL
    31.8 – 37.4
     

    RDW
    14.8
     
    %
    11.6 – 16.8
     

    PLT
    147
     
    K/uL
    142 – 424
     

    MPV
    6.42
     
    fL
    0.00 – 99.9
     

    PCT
    0.095
     
    %
    0.00 – 9.99
     

    PDW
    17.2
     
    10(GSD)
    0.00 – 99.9
     

    Sedimantasyon

    Örnek Tipi : Kan

     

    Test AdıSonuçDurumBirimReferans AralığıAçıklama

     

    SEDİMANTASYON
    3
    *
    mm
    8 – 15

    Koagulometre

    Örnek Tipi : Plazma

     

    Test AdıSonuçDurumBirimReferans AralığıAçıklama

     

    PTR
    11.8
     
    sec
    10 – 14,5
     

    PTR (INR_)
    0.98
     
    INR
    0,88 – 1,2
     

    APTT.
    23.3
    *
    sec
    25 – 35

    Mikro Elisa

    Örnek Tipi : Serum

     

    Test AdıSonuçDurumBirimReferans AralığıAçıklama

     

    ANTI-DELTA (TOTAL)
    Negatif
     
     
     
     

    Moleküler Tanı

    Örnek Tipi : Serum

     

    Test AdıSonuçDurumBirimReferans AralığıAçıklama

     

    HBV DNA RT PCR
    Negatif
     
    Negatif
    NEGATİF
     

    Hepatit

    Örnek Tipi : Serum

     

    Test AdıSonuçDurumBirimReferans AralığıAçıklama

     

    HBsAg
    5333
     
    COI
    - <1 NEG
     

    Anti HBs
    2.00
     
    IU/L
    <10 NEG
     

    HbeAg
    0.099
     
    COI
    - <1 NEG
     

    Anti HBe
    0.004
     
    COI
    - >1 NEG
     

    Anti-HCV
    0.035
     
    COI
    - <1 NEG
     

    Anti HBc IgG
    0.005
     
    COI
    - >1 NEG
     

    Anti-HBc IgM
    0.054
     
    COI
    - <1 NEG
     

    Anti-HAV IgM
    0.428
     
    COI
    - <1 NEG
     

  2. Doktor Deva diyor ki:

    doktor@saglikekibi.com herzaman online olamıyorum fırsat buldukça açıyorum

  3. merve diyor ki:

    Sorularıma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Sizinle msnde görüşme imkanım var mı acaba.Sınavlara hazırlandığımdan dolayı bu durumumu kafama çok takıyorum.Eğer aktifleşme gibi bi durumum olacaksa bazı şeyleri ertlelemek istiyorum.Yardımınıza ihtiyacım var

  4. Doktor Deva diyor ki:

    Şuan hala taşıyıcı olarak görünüyorsunuz Bu durum geçici olabilir.İlaçları kullanmaya devam edin yaklaşık 1,5 ay sonra tekrar baktırın ozaman bir daha değerlendirelim. Sağlıklı günler dilerim.

  5. sezinmrv diyor ki:

    Hocam verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ediyorum.Anlamadığmı hbeag pozitifliğinden ben şu durumda hala taşıyıcı mıyım  yoksa kronik hastamıyım.Şu anda hiç bir tedavi görmüyorum bir sonraki tahlillerimi ne zaman yaptırmalıyım

  6. Doktor Deva diyor ki:

    Hbeag hbsag den sonra pozitifleşir ve yaklaşık olarak 10 hafta sürer bu durum 10 hafta sonra tekrar negatifleşir Eğer değer negatif olmazsa durum kronikleşmiş demektir. Bu pozitfliğe kullandığınız ilaçlar sebep olmaz.Dediğim gibi geçici olarak pozitifleşmiştir. Kısa sürede tekrar negatif olacaktır.Endişelenmenize gerek yok tedavinize aynen devam edin farklı bir ilaç kullanmanıza gerek yok Hepatit konusunda daha önce yazılan yazılara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz

Sizde bu konu ile ilgili yorum yapabilir Soru Sorabilirsiniz

Yorum yaparken veya Soru Sorarken !
Düzgün bir Türkçe kullanınız!
Argo ve küfürlü kelimeler kullanmayınız!
İnsanları rencide edici ithamlarda lütfen bulunmayınız!
Saçma isim ve yanlış mail adresli sorular cevaplanmaz


Sağlık Ekibi Sağlık Kategorileri

  • Ağız ve Diş
  • Akciğer Hastalıkları
  • Bağırsak ve Anüs
  • Beslenme Hastalıkları
  • Beyin ve Sinir
  • Böbrek ve İdrar Yolları
  • Bulaşıcı Hastalıklar
  • Cilt Hastalıkları
  • Cinsel Hastalıklar
  • Çocuk Hastalıkları
  • Diğer Hastalıklar
  • Diyet
  • Doktora Sor
  • Eklem Hastalıkları
  • English Health
  • Erkek Hastalıkları
  • Estetik
  • Genetik
  • Göz Hastalıkları
  • Hastalıklar
  • Hormon Hastalıkları
  • İlk Yardım
  • Kadın ve Doğum
  • Kalp ve Damar
  • Kan Hastalıkları
  • Karaciğer Hastalıkları
  • Kas Hastalıkları
  • Kategorilenmemiş
  • Kemik Hastalıkları
  • Kulak Burun Boğaz
  • Laborant
  • Laboratuvar Günlüğü
  • Mide Hastalıkları
  • Ruh Hastalıkları
  • Sağlık Haber
  • Sağlık Sözlüğü
  • Sağlıkta Pratik Bilgiler
  • Şifalı Bilgiler Kitabı
  • Solunum Hastalıkları
  • Doktor Deva