Tüm sorunlarınız için tek Adres Deva

Anasayfa > idrarda bld ve eritrosit Hastalığı ve Tedavisi

idrarda bld ve eritrosit

Soru :

selam, 13 aylık oğlumun idrar tahlilinde; bld pozitif  dansite 1020 her sahada 7-8 görüldü.bunlar ne demek çok endişeleniyorum. teşekkürler

Aranan Kelimeler:

Etiketler: ,

01 Mayıs 2010

Bir Önceki Yazı

«

Bir Sonraki Yazı

»
Soru Sormak için Resme Tıklayın

“idrarda bld ve eritrosit” için 10 Yorum

  1. altan diyor ki:

    hocam benım bld 3+200 bılrubın 1+1mg proteın 1+30 çıktı sebebı nedır acaba

  2. vandetta diyor ki:

    evet gönderidğim raporda mikroskobi değeri yok..yanma var evet ağrı gibide olabiliyor

  3. vandetta diyor ki:

    son 2 değeri yanlış yazmışım
    maya 0
    üst üriner sistem epiteli 0,53

    teşekkür ederim ilginize

  4. vandetta diyor ki:

    dansite(idrar analizi)————- 1030 —————-referans 1005 – 1030
    ph (idrar analizi) —————5 ————— referans 4,6 – 8
    lökosit esteraz (idrar analizi) –negatif —————referans negatif
    nitrit (idrar analizi) ———–negatif —————referans negatif
    protein (idrar analizi) ———-negatif —————referans negatif
    glukoz (idrar analizi)———-negatif —————–referans negatif
    keton (idrar analizi) ———-negatif ——————referans negatif
    bilurubin (idrar analizi) ———-negatif ——————referans negatif
    bld (idrar analizi) ————–ESER ————referans negatif
    ürobilojen (idrar analizi) ———-negatif ————-referans negatif
    mikroskobi sediment (idrar analizi)
    silendir——————————–0,77 hpf ——–referans <1
    rbc (r)——————————-2,97 hpf ——–referans 0 – 3
    wbc (r)——————————0.86 hpf ———–referans 0 – 3
    bakteri (r)————————–1,71 hpf ————–referans <10
    epitel (r)—————————-0,87 hpf ————–referans 0 – 15————————————0
    Maya (r)—————————-0,53

    idrar sonuçlarım bu.sizin dediğiniz mikroskobi testi sonucunu göremedim
    Üst üriner sstem epiteli

  5. vandetta diyor ki:

    erkek

    • Deva diyor ki:

      kan hücresi var bu durum taş düşürmek idrar yolu enfeksiyonu kum dökmek gibi sebeplerden olabilir mikroskopi bakıldımı

  6. vandetta diyor ki:

    Merhaba,benim idrar testimde bld(idrar analizi) bölümünde eser göründü.anlamı nedir?
    İlginiz için tekrar teşekkür ederim kolay gelsin

  7. Doktor Deva diyor ki:

    idrarda kan çıkmış Evet idrarda kan var. Bu kum vela taş olabilir.

    Bu nedenle bir böbrek filimi ve ultrasonu çektirmelisiniz.

     

    İdrarda kanın alyuvarlarının gözükmesidir. İdrardan kan gelmesi böbrekten idrar çıkış deliğine kadar olan bir yerinden kanama olduğunu gösterir.Bu kan ya mikroskopta gözükür veya çıplak göz ile görülebilecek miktardadır.Mikroskopta erkek için 3-4 alyuvardan fazlasının,kadında 5-6 alyuvardan fazlasının gözükmesi hastalık belirtisidir.İdrarın kırmızı olması önemli değildir çünkü 1-2 damla kan bile idrarı kırmızıya boyar.Alyuvarların gözükmesi önemlidir.Çünkü idrarı boyayan besin ve ilaçların vermiş olduğu kırmızılık kan olduğunu göstermez.

    Parlak kırmızı renkli ve pıhtılı idrar mesane ve idrar çıkış borusu hastalıkları gösterirken, koyu kahverengi idrar üst üriner sistem hastalıklarının belirtisidir.Böbrekten geldiğinin diğer bir belirtisi sicim gibi pıhtıların olmasıdır.

    Taş hastalığı, tümörler,darbeler,iltihaplar başlıca idrar kanamalarının sebepleridir.

     

     

Sizde bu konu ile ilgili yorum yapabilir Soru Sorabilirsiniz

Yorum yaparken veya Soru Sorarken !
Düzgün bir Türkçe kullanınız!
Argo ve küfürlü kelimeler kullanmayınız!
İnsanları rencide edici ithamlarda lütfen bulunmayınız!
Saçma isim ve yanlış mail adresli sorular cevaplanmaz


Sağlık Ekibi Sağlık Kategorileri

  • Ağız ve Diş
  • Akciğer Hastalıkları
  • Bağırsak ve Anüs
  • Beslenme Hastalıkları
  • Beyin ve Sinir
  • Böbrek ve İdrar Yolları
  • Bulaşıcı Hastalıklar
  • Cilt Hastalıkları
  • Cinsel Hastalıklar
  • Çocuk Hastalıkları
  • Diğer Hastalıklar
  • Diyet
  • Doktora Sor
  • Eklem Hastalıkları
  • English Health
  • Erkek Hastalıkları
  • Estetik
  • Genetik
  • Göz Hastalıkları
  • Hastalıklar
  • Hormon Hastalıkları
  • İlk Yardım
  • Kadın ve Doğum
  • Kalp ve Damar
  • Kan Hastalıkları
  • Karaciğer Hastalıkları
  • Kas Hastalıkları
  • Kategorilenmemiş
  • Kemik Hastalıkları
  • Kulak Burun Boğaz
  • Laborant
  • Laboratuvar Günlüğü
  • Mide Hastalıkları
  • Ruh Hastalıkları
  • Sağlık Haber
  • Sağlık Sözlüğü
  • Sağlıkta Pratik Bilgiler
  • Şifalı Bilgiler Kitabı
  • Solunum Hastalıkları
  • Doktor Deva