Tüm sorunlarınız için tek Adres Deva

Anasayfa > PCT(Pletekrit) değerim 0,24 Hastalığı ve Tedavisi

PCT(Pletekrit) değerim 0,24

Soru :

35 yaşındayım.Kan tahlilimde 0,24 çıktı.PCT ne demektir.Yüksekliği ne gibi sorun oluşturur.Teşekkür ederim.

Cevap

PCT, Hemogram yani kan sayımı testi parametrelerinden biridir.Kan sayımında, kanın yüzde kaçının platelet yani trombositler (kan pulcukları) tarafından oluştuğunu gösterir.Tek başına fazla bir klinik anlamı yoktur.

Aranan Kelimeler:

Etiketler: ,

16 Kasım 2011

Bir Önceki Yazı

«

Bir Sonraki Yazı

»
Soru Sormak için Resme Tıklayın

“PCT(Pletekrit) değerim 0,24” için 8 Yorum

  1. Hatice diyor ki:

    Merhaba Hocam sürekli kilo artışım sebebiyle kan tahlili yaptırdım çıkan sonuçlar aşağıdaki gibidir. Hangi doktora başvurmam gerekir. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

    Biyokimya Sonuçları
    Glukoz 107
    Üre 22,4
    Kreatinin 0,79
    T. Kolesterol 171
    Trigliserid 195
    HDL kolesterol 40
    LDL kolesterol 92
    AST 26
    ALT 27
    GGT 25
    Alkalen fosfataz 69
    Kreatin Kinaz ( CK) 257
    Amilaz 73
    Lipaz 33
    Sodyum ( Na) 139
    Potasyum (K) 4,02

    Hemogram Sonuçları
    WBC 6,60
    BASO# 0,02
    RBC 4,46
    NEUT# 3,30
    HGB 12,8
    HCT 40,5
    EO# 0,30
    PLT 404
    HLYMP# 2,66
    MCV 90,8
    MONO# 0,32
    BASO% 0,3
    MCH 28,7
    NEUT% 50,0
    EO% 4,5
    MCHC 31,6
    LYMPH% 40,3
    PCT 0,320
    MONO% 4,9
    MPV 7,9
    PDW 15,3
    RDW-CV 12,5
    RDW – SD 40,5
    P-LCR 11,7

    Hormon Sonuçları

    TSH 1,41

  2. MURAT diyor ki:

    EOS 10.1 DEĞERİ NEDİR,PCT 0,241 DEĞERLERİ NEDİR NE ANLAMA GELİR

  3. emine diyor ki:

    gıda zehirlenmesinde pct yükselir mi

  4. mete diyor ki:

    merhabalar ben polis okulu ögrncsym. okula gırmeden önce almıs oldugum saglık raporum ankara daire baskanlıgınca incelenmesi sonucu tekrar kan tahlilim istendi. sebep olarak trombosit tekrarı için kan tahlili yazıyodu. ilk kan tahlilim su sekilde

    WBC 6.20 10³/mm³ N(4,5 – 10,5)
    RBC 5.29 10^6/mm³ N(4 – 6)
    HGB 16.2 g/dL N(11 – 18)
    HCT 45.2 % N(35 – 57)
    MCV 85.4 µm³ N(80 – 99)
    MCH 30.6 pg N(27 – 31)
    MCHC 35.8 g/dL N(32 – 37)
    PLT 180 10³/mm³ N(150 – 400)
    MPV 11.3 µm³ H(7,4 – 10,4)
    LY# 2.32 10³/mm³ N(1,5 – 4)
    MO#. 0.53 10³/mm³ N(0,3 – 0,8)
    NE#. 3.25 10³/mm³ N(2,2 – 4,8)
    EO#. 0.05 10³/mm³ N(0 – 0,2)
    BA#. 0.05 10³/mm³ N(0 – 0,1)
    LY% 37.4 % N(20,5 – 45,5)
    MO% 8.5 % N(5,5 – 11,5)
    NE% 52.5 % N(43 – 65)
    EO% 0.8 % L(0,9 – 2,8)
    BA% 0.8 % N(0,2 – 1)
    PDW 13.5 % N(9 – 15)
    PCT 0.20 mg/dL L(1,5 – 7)
    RDW-SD 39.8 N(37 – 46)
    P-LCR 35.5 N(15 – 45)
    RDW-CV 12.8 DOKTORLAR NORMAL DEDİ AMA SAGLIK DAİRE BASKANLIGI TEKRA İSTEMİŞ NEDENİ NE OLABİLİR YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRM

  5. Ece diyor ki:

    19 yaşındayım kan sayımı sonuçlarım. yorumlarmısınız. teşekkür ederim
    hgb : 10,8
    hct; 34,4
    mch; 24,0
    rdw; 18,0
    mcv; 76,3
    pct; 0,199
    EOS% 5,2

  6. hasan diyor ki:

    özlem. senin durumunun aynısı bende de var şimdi kan tahlili sonuçlarını alıp doktora gösterdim. normal miş herşey bir de nörolojiye git dedi. ayaklarda yanma şikayeti bende de var bakalım nolucak

  7. özlem diyor ki:

    merhabalar ayak ve ellerimde gece yanmalar oluyor öyleki uykumdan uyanıyorum kan değerlerim normal gibi görünüyor sadece keratin 0.60 PCT 0.19 doktor nörolojıye yönlerdirdi oda bir şey demedi çaresiz kaldım ne yapabilirim hangi polikiliniğe başvurabilirim şimdiden teşekkürler

Sizde bu konu ile ilgili yorum yapabilir Soru Sorabilirsiniz

Yorum yaparken veya Soru Sorarken !
Düzgün bir Türkçe kullanınız!
Argo ve küfürlü kelimeler kullanmayınız!
İnsanları rencide edici ithamlarda lütfen bulunmayınız!
Saçma isim ve yanlış mail adresli sorular cevaplanmaz


Sağlık Ekibi Sağlık Kategorileri

  • Ağız ve Diş
  • Akciğer Hastalıkları
  • Bağırsak ve Anüs
  • Beslenme Hastalıkları
  • Beyin ve Sinir
  • Böbrek ve İdrar Yolları
  • Bulaşıcı Hastalıklar
  • Cilt Hastalıkları
  • Cinsel Hastalıklar
  • Çocuk Hastalıkları
  • Diğer Hastalıklar
  • Diyet
  • Doktora Sor
  • Eklem Hastalıkları
  • English Health
  • Erkek Hastalıkları
  • Estetik
  • Genetik
  • Göz Hastalıkları
  • Hastalıklar
  • Hormon Hastalıkları
  • İlk Yardım
  • Kadın ve Doğum
  • Kalp ve Damar
  • Kan Hastalıkları
  • Karaciğer Hastalıkları
  • Kas Hastalıkları
  • Kategorilenmemiş
  • Kemik Hastalıkları
  • Kulak Burun Boğaz
  • Laborant
  • Laboratuvar Günlüğü
  • Mide Hastalıkları
  • Ruh Hastalıkları
  • Sağlık Haber
  • Sağlık Sözlüğü
  • Sağlıkta Pratik Bilgiler
  • Şifalı Bilgiler Kitabı
  • Solunum Hastalıkları
  • Doktor Deva