7 aydır adetimin ne zaman başladığı

Hocam merhabalar,23 yaşında 1 buçuk yıllık evliyim.Boy160,kilo75.Ben kadın doğum bölümüne adet düzensizliği sorunu ile muayene oldum.Önceleri normalde7-8gün adet görüyorum ama neredeyse6 7 aydır adetimin ne zaman başladığını ne zaman bittiğini anlamıyorum.Ultrason ile yumurtalıklarda polikistik over görünümü var dedi doktorum.Kol altı,genital bölgede kıl dönmesi batık,sivilceler vardı.Ayrıca yüzümde sırtımda da sivilceler çıkmaya başladı,ama çok yoğun değil.Kilo sorunum var,evliliğimden beri kilo vermeye uğraşıyorum diyetisyene de gittim ama çook zor kilo veriyorum.4aydır çok sıkı düzenli ve istikrarlı bir diyet ile5 kilo verebildim ancakTiroidlerim normal.Kabızlık sorunum var.Kilo verebilirsem inşaallah bu yaz için çocuk istiyoruz eşimle. Adetimin3.günü hormon tahlili yaptırdım sonuçlarımı yorumlarsanız,beni yönlendirirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler,
Sonuçlar:
TSH:2.47-N(0.4-4.2)
Estradiol:34.43- [Foliküler Faz18.9-246.7 pg/mL.Midsiklus 35.5-570.8 pg/mL.Luteal Faz 22.4-256.0 pg/mL.Postmenapoz 14.4-44.5 pg/mL]
FSH:10.83-[Foliküler Faz 2.5-10.2 IU/L Midsiklus 3.4-33.4 IU/L.Luteal Faz 1.5-9.1 IU/L.Postmenapoz 23.0-116.3 IU/L.Hamile 0.0-0.3 IU/L]
LH:8.05 -[Foliküler Faz 1.9-12.5 IU/L.Midsiklus 8.7-76.3 IU/L.Luteal Faz 0.5-16.3 IU/L.Hamile 0.1-1.5 IU/L.Posmenapoz 15.9-54.0 IU/L.Oral Kontraseptif alımı 0.7-5.6 IU/L]
Prolaktin :5.92

Cevap

Adet Düzesizliği Nedenleri ve Tedavisi konusunda ayrıntılı bir yazıya aşağıda kli linkten ulaşabilirsiniz

http://www.saglikekibi.com/can/kadin-dogum-hastaliklari/adet-duzensizligi-nasil-tedavi-edilir.html

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>