Sponsorlu Bağlantılar












Sponsorlu Bağlantılar
Tüm Sorunlarınızı Doktorlarımıza Yazın Anında Cevaplayalım Sağlıklı bir yaşam için bilgi portalı

Yeni Soruların Cevaplarına Bugünün Soruları Bölümünden Ulaşabilirsiniz

L5-S1 seviyesinden bel fıtığı

Hocam ben 2 ay önce L5-S1 seviyesinden bel fıtığı ameliyatı oldum.Yaklaşık 1 hafta önce belimde,kalçamda ,ayağımda dayanılmaz ağrılar başladı.Tekrar doktoruma gittim.MR çekildi.Doktorum Mr görüntüsünde fıtığımda tekrarlama olmadığını, o bölgede kanama olduğunu,ağrıların sebebinin bu olduğunu söyledi.Bana GABABENTİN VE yeşil reçeteli bir sinirlerdeki ağrıyı kesecek bir ilaç verdi.Durumumun geçici bir süreç mi olduğu veya düzelebilir bir durum mu olduğu hakkında konuşmadı.Bu durum acaba yapışıklık dediğimiz durum mu ve ciddi mi? çünkü dayanılmaz ağrılarım oluyor .ilaçların etkisi geçtiğinde ağrılar artıyor.Daha ne kadar sürer?

Cevap (Devamını oku..)

»

Yasmin ve Adet Sorunu

Merhaba Ben üç yıldır yasminle korunuyorum bugüne kadar sıkıntı yaşamamıştım ancak son iki aydır daha haplarım bitmeden adet oldum ( hapların bitmesine bir hafta kala) bu ay ise paket bitti üstünden sekiz gün geçti belirtileri var ancak hala adet olmadım. Eczaneden test alıp yaptım negatif çıktı korkuyorum acaba hamilemiyim. Bir haftadır sürekli ter basıyor geriliyorum yanaklarım kızarıyor adet olamamla ilgilimidir. Bir de yasmine başlamam gerekyordu ama adet olmadığım için başlamadım ne zamn başlamalıyım adet olduktan sonra mı,iyi günler

Cevap (Devamını oku..)

»

Çene estetiği için fiyat

çenemi daha çok genişletmek çıkıklaştırmak istiyorum fiyatı ne kadardır acaba? örneğin fotoğraftaki gibi olsun istiyorum

Cevap (Devamını oku..)

»

Erken adet ve farlutal

erken adet olmak için farlutal içtim ama adetim gereken zamanda olmadığı gibi hala olmadı şimdide adet olmamam gerekiyor hemen akabinde primolut n içerek adetimi geciktirebilirmiyim

Cevap (Devamını oku..)

»

interferon gamma testi

merhabalar.
oğlum için interferon gamma testi istedi doktorumuz.
bu test ne içindir?
sonuç negatif çıktı,yorumu nedir?
bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

Cevap (Devamını oku..)

»

Sol akciğer posterobazalde sekel fibrotik

annemin 23 gün önce gögüsü alındı pette çıkan sonucu bu.sonuç olarak neler yapılması gerekli Bulgular: Sağ meme opere görünümdedir. Operasyon lojundalokalrezidüel hastalık, sağ aksillerfossadametastatik görünümde lenf nodu izlenmemektedir. Operasyon lojunda cerrahiye sekonderenflamasyonu düşündüren artmış FDG tutulumuna sahip – hafif hipermetabolik görünümde yumuşak doku alanları izlenmektedir. Sol memede üst iç kadranda ve üst dış kadranda milimetrik boyutta şüpheli nodülerdansite değişiklikleri izlenmekte olup takipleri, USG ve mamografi ile değerlendirilmeleri önerilir. Bilateraljuguler ve derin servikal lenf nodu istasyonlarında büyüğü yaklaşık 1 cm boyutlara ulaşan hipometabolik lenf nodları izlenmektedir. Tiroit bezi hipermetabolik görünümde olup endokrinolojik değerlendirme önerilir. Sol akciğer posterobazalde sekel fibrotik görünümde alan izlenmektedir. Mide duvarı hipermetabolik görünümde alanlar izlenmekte olup hastanın kliniği ile değerlendirme – gereklilik halinde endoskopik bakı önerilir (SUVmax: 3,7). Dalak anteriorunda yaklaşık 7 mm boyutlarında öncelikle aksesuar dalak lehine değerlendirilen bulgular izlenmektedir. Corpusuteri yaklaşık 6*8 cm boyutlarında ölçülmüş olup hafif hipermetabolik görünümde alanlara sahiptir (SUVmax: 3,1). Jinekolojik değerlendirme önerilir. L5 vertebrada, sol iliak kemik posteriorundafokalhiperdenshipometabolik alanlar izlenmektedir. Yorum: FDG tutulumuna sahip lokalrezidüel hastalık – metastaz bulguları izlenmemektedir Yukarıda tanımlanmış insidental bulguların hastanın kliniği ve diğer yöntemlerle değerlendirilmeleri / takipleri önerilir.

Cevap (Devamını oku..)

»

İNTRAKRANİAL ANA ARTERİAL YAPILARDA

iyi günler
Ben BEYİN MR ÇEKİLDİM VE ORADA AKLIMI KARIŞTIRAN BİR TEK İNTRAKRANİAL ANA ARTERİAL YAPILARDA AKIM GÖRÜLMEKTEDİR DİYOR SİZCE BU NE DEMEK BANA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ? ŞİMDİDEN TEŞŞEKKÜRLER

Cevap (Devamını oku..)

1 Cevap Verilmiş »

22 yaş kan sonuçları değeri

22 yaşında bayanım.Sonuçlarımı değerlendirebilirmisiniz acaba.
Glukoz Akş 98 60 – 110 mg/dl
Üre 17,12 10 – 50 mg/dl
Kreatinin 0,79 0.3 – 1.3 mg/dl
AST 14 5 – 34 IU/I
ALT 14 5 – 40 U/L
Sodyum 136 135 – 150 mmol/L
Potasyum 3,7 3.5 – 5.2 mmol/L
Kalsiyum 8,7 8.6 – 10.4 mg/dl
Albumin 3,9 3.2 – 5.4 g/dL
ALP 52 35 – 135 U/L
Amilaz 53 25 – 125 U/L
Lipaz 42 8 – 78 U/L
GGT 11 9 – 64 U/L
LDH 112 98 – 192 U/I
Total Protein 6,4 6.1 – 7.9 g/dL
Total Bilirubin 0,2 0.2 – 1.2 mg/dl
Direkt Bilirubin 0,1 0.1 – 0.5 mg/dl

Anti HBs 49,37 (Pozitif) mIU/mL

ANTİ HCV 0,09 (Negatif) COI

0.9-10 gray zone Şüpheli
<0.9 non- reactive Negatif
HBsAg 0,441 (Negatif) COI
>1.0 reactive Pozitif
<1.0 non-reaktive Negatif

WBC [L] 2,86 4 – 10 10^3/mL
RBC [L] 4,11 4,2 – 5,4 10^6/mL
HGB [L] 11,8 12 – 16 g/dL
HCT 37,2 37 – 47 %
PLT [L] 106 150 – 450 10^3/mL
MCV 90,5 80 – 100 fL
MCH 28,7 27 – 34 pg
MCHC [L] 31,7 32 – 36 g/dL
PCT [L] 0,12 0,162 – 0,423 %
MPV 11 6,5 – 12 fL
[H] Yüksek, [L] Düşük, [R] Riskli, [NE] Eşit Değil

PDW 16,7 9 – 17 %
RDW-CV 14,1 11 – 16 fL
RDW-SD 51,9 35 – 56 %
BASO 0,02 0 – 0,1 10^3/mL
BASO% 0,6 0 – 3 %
LYM# 1,8 0,8 – 4 10^3/mL
LYM% [H] 63,1 20 – 51,1 %
MONO# 0,38 0,12 – 1,2 10^3/mL
MONO% [H] 13,2 1,7 – 9,3 %
EOS 0,02 0,02 – 0,5 10^3/mL
EOS% 0,6 0 – 4 %
NE [L] 0,64 2 – 7 10^3/mL
NE% [L] 22,5 42 – 75,2 %

Glukoz NEGATIF Negatif
Protein NEGATIF Negatif
Bilirubin NEGATIF Negatif
Urobilinojen NORMAL NORMAL μmol/L
pH-idr 5,5 5 – 8.5
Dansite 1,025 1.000 – 1.030
Keton NEGATIF Negatif
Nitrit NEGATIF Negatif
Lokosit [E] + negatif
Eritrosit 3+ 0 – 4

Cevap (Devamını oku..)

3 Cevap Verilmiş »

Sağ diz kemik kopması

Merhabalar,

Sağ dizimde ufak bir kemik kopması var. Röntgen filmi ekte verdim ,tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Teşekkürler .

»

Maçta ayağımı zorladım

Merhabalar .

1 – 1.5 ay önce maçta birden ayağımı sola atmak için adım attım ve ayak bileğimden yükses çat diye bi ses geldi . Ayağımı o zamandan beri zorlayamıyorum . Her hafta maç yapmaya devam ediyorum fakat zorladığım zaman veya ters bi hareket yaptığım zaman inanılmaz ağrıyor . Şuan ayağım şiş . Dünkü maçımdan sonra ayağımın ağrısı toğumu da vurmaya başladı . Sizce teşhisi nedir ve ne yapmam gerekir ?

Cevap (Devamını oku..)

»



Saglikekibi.Com yasal uyarı: Sorulan her soru sitemizde yayınlanır soru soran herkes bu zorunluluğu kabul etmiş sayılır.Bu site doktor sitesi değildir. Sorulara cevaplar diğer sağlık bilgilerinden alıntı yapılarak,ansiklobedilerden alınarak veya daha önce aynı sorunu yaşayan kişilerin deneyimlerini paylaştığı cevaplar yayınlamaktadır. Doktor önerisi değildir Editör yazılarıdır. Soru sorun herkes bunu kabul etmiş sayılır. Bu site kişileri sağlık alanında bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır.Sitemiz doktorunuzun yerini almayi hedeflememektedir. Hiç bir zaman sağlık konusunda tam bir bilgiye internetten ulaşılamaz bunun için bizzat bir uzman hekime yüz yüze başvurmak klinik muayeneden geçmek gerekir. bu sitede yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir.Sizlere aktardigimiz bilgiler, tavsiye niteliginde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi degistirmeye yönelik degildir. bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir.Bilgilerin yanlis anlasilmasindan ve buna bagli olarak dogabilecek magduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altinda degildir siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız. sağlık proplemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak kapsamlı hastanelerde muayene neticesinde bulabilirsiniz. o yüzden düzenli olarak yılda 2 defa chekup yaptırmanızı ve gerekli testlerden geçmenizi öneririz bu sitede yayınlanan resim, yazı ve diğer uygulamaların her hakkı sağlık ekibi com ‘ a aittir. kaynak gösterilmeden kullanılaması içeriğin izinsiz olarak farklı ortamlarda farklı sitelerde paylaşılması yasaktır.
Doktorlar Site Yazarı Google +: Deva